Pulled chicken

imageNär vi renoverade köket letade jag fram en del ätbara maträtter från den manuella charkdisken i ICA-butiken. En sån var Pulled pork. Jag blev aldrig helt klok på innehållet men gott var det. Pulled pork är lätt att göra om man har en Crock pot.

Idag tänker jag göra ett försök med kyckling. Jag har köpt några av de typiskt rökta kryddorna som kännetecknar den här maten.

Jag återkommer när jag vet hur det blev.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Pulled chicken

  1. Jag har testat både Karre och kyckling i min slowcoocker.Ingredienser

    400 g benfri fläskkarré alt. kycklingfilé helst lårfile
    2 tsk spiskummin malen
    2 tsk koriander malen
    1 krm kanel
    1 krm oregano
    1 msk chiliflakes
    1 gul lök
    salt
    vatten
    Skiva lök ock lägg i botten lite vatten.
    Koka på low i 6 tim.

    Ta ur köttet och dra isär med två gafflar.
    Häll spadet i en kastrull och reducera till hälften ,eller mer.
    Blanda sås i köttet och rör om.
    I original är det söt BBQsås typ 2dl..

  2. Jag brukar göra pulled pork i ugnen, det blir jättebra.
    Jag älskar det spanska rökta paprikapulvret som finns i söt och stark variant.
    Jag använder den starka. Pimentón de la Vera.

    Sen äter vi det goda köttet i salladsblad. Det blir ganska mycket sky, så den äter vi ibland som en soppa bredvid. Väldigt mättande och gott!

    Så här kan det se ut:
    http://lchfblogg.sandramedin.se/#post81

Kommentarer är stängda.