Det blev fantastiskt gott. Såsen så god att vi använde resterna till andra enklare maträtter.
Så här gjorde jag:
Jag tog de nya, rökta, kryddorna och blandade med kokosolja till en smet.
Smeten penslade jag runt om kycklingbitarna.
Bitarna la jag i en form i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter och vände dem efter halva tiden.
När kycklingar var ”stekta” hällde jag över en burk av den Kravmärkta färska kycklingbuljongen (förmodligen är det hönsbuljong) och sen glömde vi på ”pulled-vis” bort kycklingen i ugnen 1,5-2 timmar.
Den var väldigt god och väldigt mör, dvs så där så den ramlar sönder. Vi åt den tillsammans med Coleslaw gjord på majonnäs smaksatt med pepparrot och fransk senap. Vitkålen hyvlades med osthyvel och det går utmärkt när man är bara två som skall äta.
Jag har ett kort någonstans men inte där jag sitter just nu.
Såsen blev så där vansinnigt god att man bara vill ha mer. Vi mosade ner kokta ägg och åt till brunch dagen efter 🙂
En sak är säker, matlagning är mycket roligare nu när vi har ett nytt kök. Det känns inte som ett måste på samma sätt som tidigare. Ny inspiration kan man säga.
Tack för att du läste, välkommen tillbaka
Kunde inte kommentera under Pulled Pork så det får bli här. Detta avsnitt ur Nyhetsmorgon ”måste” du se:
http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/mitt-kök-pulled-pork-2545162
Tala om entusiasm! 😀
Ja det var ett kul inslag och resultatet såg gott ut.