Jag är verkligen oerhört känslig i hela matsmältningssystemet. Det har jag varit sen tonårstiden och jag har sökt läkare hur många gånger som helst utan resultat.
När jag 2004 äntligen träffade en läkare som gav relevanta kostråd (inte medicin) blev jag äntligen symtomfri. Kostråden var elimineringskost, dvs jag åt få saker (fisk och smör) tills jag var smärtfri och sen la jag till olika livsmedel tills det tog stopp. Då var det bara att backa och testa något annat.
Igår åt jag en mängd olika saker, både i skolmatsalen och senare under personalfikat (gårdagens blogginlägg). Idag mår jag som jag förtjänar. Det vred runt så mycket i systemet i morse att jag omöjligt kunde åka till jobbet. Jag minns så väl känslan eftersom mitt liv var så här förr om åren. Efter några timmar (med toabesök) är jag som vanligt igen.
Den här gången vet jag inte vad som orsakat problemen. Jag bara vet att jag åt olika grönsaker från ett salladsbord (ok LCHF) och olika pålägg vid ett personalfika (ok LCHF). Återigen får jag bekräftat att min enkla livsstil med få livsmedel per måltid är den bästa. Det är verkligen livskvalitet att slippa eländet jag dragits med i mer än 30 år.
Tack för att du läste, välkommen tillbaka
Jag har också magproblem, men åt andra hållet. Felsteg innebär utebliven ”morgontidning” 😉 en vecka eller längre. Det är ju väldigt obehagligt på alla sätt. Därtill en extrem gasbildning. Verkar som att vi IBS-are har ett livslångt handikapp som bara kan avhjälpas med helt felfri lchf och kanske dessutom mejerifri/glutenfri etc. Men felstegen kommer ju, mer eller mindre ofta… Bara att göra det bästa av det och se till att alltid ha ett bra alternativ till hands. Men själv är jag inte så förutseende…
Ja visst är det ett handikapp. Jag har beslutat en gång för alla att inte längre göra några medvetna avsteg. Det är inte värt priset jag får betala. För mig växlar det mellan morgontidningar i mångdubbla upplagor och ingen alls, beroende på vad jag gjort för avsteg.
Har du koll på innehållet i pålägget? Man blir mörkrädd när man kollar det.
Erik o Lena
Oftast är det vanlig hårdost (som jag borde låta bli) den här gången också rökt skinka och kalkon, allt intaget med Bregott.
Kan tänka mig att både den rökta skinkan och kalkonen innehåller en hel del som man inte tror skall finnas där. Dyr eller billig spelar ingen roll.
Lena
Inget på förpackningen, men det vågar man väl inte lita på längre
Har du provat att ta Daosin före måltid med sånt som kan innehålla histamin? Histaminhalten kan tydligen variera mycket och man kan vara olika känslig från gång till gång. http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Mage-tarm/Matsmaeltning/Daosin.htm
http://www.food-intolerance-network.com/food-intolerances/histamine-intolerance/histamine-levels-in-food.html
Jag kanske är inne på ett spår du redan utrett.