Påskmat

Allt blir vad man gör det till. Det som inte finns hemma äter man inte. Jag väljer numer att inte utsätta mig för onödiga frestelser. Av någon anledning är fel mat borta lättare att motstå än om det finns hemma.

Som påskmiddag äter vi kanske ägghalvor med räkor och majonnäs till förrätt och nötstek med en currydoftande gratäng till varmrätt. Som efterrätt vispgrädde med bär, fruktsallad för den som vill. Kanske något med choklad/nötter/mandel.

Kanske lägger vi in sill och gör något extra till frukosten, men det kan också bli någon god omelett.

Kanske bakar vi något men det är inte helt säkert.

Jag försöker att inte lägga för stor vikt vid maten under storhelgerna. Äta gott – JA – men inte köpa hem sånt jag själv måste avstå.

Istället satsar vi på att umgås och ha roligt med barn och barnbarn. Planen för i år lär vara att åka häst och vagn på Djurgården.

ägg

Tack för att du läste, välkommen tillbaka