Werlabs

Jag skulle önska att Werlabs gjorde ett testpaket för oss överviktiga kvinnor på samma sätt som de har fitnesspaket för tex Jonas Colting. Jag själv har helt anmärkningsfria provsvar på blodfetter, dem behöver jag inte hålla på och testa bara för att någon tycker de är viktiga för hälsan.

Werlabs gör hälsotester man beställer och betalar själv

Ett nytt ”viktminskningspaket” där vi som regelbunden uppföljning av XL-paketet bara behöver betala för de provsvar som verkligen är intressanta för oss och inte för de prover som inte är relevanta för vår viktminskning.

Jag tänker så här: Om jag som nu, tar deras XL-test (se bilden nedan vad som ingår) och har några avvikande prov som är intressanta för mig att följa upp. Då vill jag inte betala XL en gång till för att ta oftare än en gång per år. Det finns testpaket som innehåller färre tester, men då innehåller de inte de jag är intresserad av. Det finns också tester som inte ingår i XL som är intressanta.

Det gäller bara att veta vilka värden som verkligen visar att viktminskningen hindras och är värda att följa upp? Vilka kan i teorin tas som inte finns med i deras listor? Jag har frågat Werlabs och får gärna komma in med ett förslag, men jag vet ju inte själv ännu vad jag är intresserad av.

  • Sköldkörtelprover visar ämnesomsättningen (TSH,T4,T3)
  • hbA1c/insulin visar hur stabilt mitt blodsocker är
  • Mineraler (Kalium kan saknas för oss som äter strikt LCHF, alla tester som hör ihop med järn. Jag har höga depåer med lågt värde i blodet)
  • Vitaminer (S-25-OH Vitamin D, Alla olika B och alla andra som finns)
  • Leptin (mättnadshormon)
  • Sänka (SR) och CRP
  • Levervärden
  • ….
  • …..

Det är bara ett förslag.

En tanke jag har för att det inte ska bli så dyrt vid ett tillfälle är att först ta alla vitaminer man kan komma på och sen alla mineraler och på det viset bryta ut olika områden som man antingen sen kan checka av som ok eller sätta på listan för uppföljning. De andra tar man bara om ifall man haft avvikelser.

Jag antar att alla de tester som handlar om inflammationer är intressanta.Det vi så påtagligt kan påverka med kosten eller tillskott men det är inte så lätt när man inte VET vad som är fel utan bara famlar i mörker

I Werlabs XL-test (det mest omfattande) ingår mycket men väldigt få vitaminer och mineraler

Har man som jag dålig matsmältning och förmodligen störd tarmflora (IBS under många år) och kanske läckande tarm dessutom så vill man ju veta vad problemet egentligen är, inte bara en massa symtom. Jag får ständiga tips om vad jag ska göra/tillsätta men det är fortfarande bara gissningar.

Jag vill veta vad jag har brist på och vad jag skall tillsätta för att minska den bristen. Inte främst vad jag fått för problem som orsakats av bristen. Hänger ni med på skillnaden? Att känna till problemen kan vara nog diffust när det gäller inre organ, men smärta och värk eller som för mig kroniska förstoppningar, talar ju sitt språk och jag vet att det är ett problem som behöver lösas.

Det bästa vore ju om Werlabs hade en krysslista där man helt enkelt fick välja bland alla blodtester som finns. Jag får föreslå det istället för en lista. Rabatt om man väljer tillräckligt många kanske?

En kod för att få billigare tester hos Werlabs finns på baksidan av LCHF-magasinet. (obs den meningen ska ni uppfatta som reklam för tidningen jag tillsammans med Bo Zackrisson ger ut fem gånger per år. Väldigt läsvärd)

I en grupp jag är med i använder man sig av hårmineralanalys (HMA) och det tyckte jag lät spännande.

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Werlabs

  1. Ja, o så svårt.
    För oss som inte har stenkoll på alla värden man borde ha rätt (vad nu rätt är), så är ju ett paket bra. Men när man väl kommer in I det och hittar några värden att följa upp (och kanske lite nya idéer någonstans ifrån) så vill man ha mer à la carte..

  2. Det här är svårt – att veta vad som händer där innanför huden på en!

    Vi har i flere års tid hållit koll på just mineraler och vitaminer genom att två ggr per år göra en bioresonans-test.

    Jo, jag vet, somliga anser att det inte är vetenskapligt, men vi har blivit övertygade om att det stämmer.

    Beroende på test-resultatet ändrar vi de vitaminer vi intar i tablettform tlll vintern och till sommaren. Sen går vi också då vi blir sjuka av annan orsak, det finns en hel del som kan köras ur kroppen med bioresonans, bevisligen borrelia t.ex. Bioresonans är stort i Tyskland.
    Obs: vi har inget eget intresse i det här annat än som patienter 🙂

Kommentarer är stängda.