Nu är vardagen tillbaka även för oss som unnade oss lite ledigt veckan efter påsk.
Min vardag blev annorlunda vid förra månadsskiftet eftersom restaurangen där jag ätit mina vardagsluncher sen i somras har stängt lunchverksamheten. Det var som jag fasade för. Allt för bra för att hålla i längden. Så hög kvalitet till vanligt lunchpris fungerar inte om man inte har extremt mycket gäster och så var det inte.
Jag har alltså ätit restauranglunch fem dagar i veckan under hela den tid jag gått ner 12,5 kg i vikt.
Jag har haft noggrant uträknade matlådor i åratal utan att gå ner i vikt.
Jag har under långa perioder tillämpat periodisk fasta och skippat lunch för att slippa pysslet utan att gå ner i vikt.
Kan någon förklara detta för mig så vore jag tacksam.
Självklart vet jag en hel del om vad som hänt, för det är inte vilken mat som helst jag ätit, men ändå… märkligt är det.
Jag har ätit mycket vildfångad fisk, tillagad på långkokt fiskfond. Väldigt rik på kollagen.
Jag har ätit mycket grönsaker av dem jag tål och det har varit stor rikedom i urvalet. Även mycket lite färsk frukt har fått slinka ner.
Jag har fått med mig hem av fantastisk långkokt buljong (72 tim) som fått förstärka min frukost. Den buljongen är så rik på kollagen att man kan skära den med kniv,
Nu har Cantina slutat servera lunch och jag känner mig lite vilsen och tillbaka på ruta 1, men det jag lärt mig är något viktigt.
Jag kan äta ute varje dag bara maten är rätt tillagad.
Jag behöver inte fasta för att gå ner i vikt
Det är värt att kämpa på med lunchmatlådor för att få den mat jag så väl behöver.
Jag har verkligen ätit mig ner i vikt
Tack för att du läste, välkommen tillbaka
Den buljongen är intressant. Undrar hur Birgitta Höglund skulle koka den i WonderBag? Jag har svårt med lukten av att koka länge och därför köpt en WonderBag. Vi får fråga henne
Jag kokar ju inte själv och lukten stannar i restaurangen och jag tror min kock är rätt unik när det gäller långkok med betoning på lång tid för att få ut så mycket kollagen som möjligt.